Baarn, een plaats om van te houden
Wat ooit begon als een plek waar enkele boeren zich vestigden, is in de loop der tijden uitgegroeid tot een mooie buitenplaats met een bijzondere allure. Een plek waarover passanten zich steeds weer verbazen over de gemoedelijke sfeer van voorname rust en chique eenvoud die het dorp uitstraalt.

Baarn biedt veel groen
Dit vele groen valt al op zodra je tussen de bomen rijen door het dorp binnenrijdt. Baarn is omzoomd door de bossen van de Lage Vuursche, het mooi gerestaureerde Huis Groeneveld en niet te vergeten het Paleis Soestdijk. De noord- en oostgrens worden gevormd door de rivier de Eem en het weidse polderlandschap. Maar ook binnen de bebouwde kom bevinden zich diverse oude parken zoals het Cantons- en Pekingpark. Deze mooie omgeving nodigt uit tot vele wandel en fietstochten.

Baarn, ligt zeer centraal
U vindt per auto, via de dichtbij gelegen rijkswegen A1 en A27, moeiteloos aansluiting met de grote steden en rijdt even makkelijk tussendoor naar de plaatsen in de omgeving. Ook het spoor is een prima alternatief. Treinen van en naar Utrecht, Amersfoort, Hilversum en Amsterdam stoppen op het prachtige Baarnse N.S.-station.

Baarn heeft veel voorzieningen
Baarn biedt z'n inwoners een gezellig winkelhart met verrassende winkels en een wekelijkse markt. Heel aantrekkelijk is het gratis parkeren in het centrum. Verspreid over het centrum ligt een aantal aantrekkelijke eet- en drinkgelegenheden, die het leven aangenaam maken.

Baarn is verwend met een aantal goede scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, allen op loop- en fietsafstand gelegen binnen de bebouwde kom. Daarnaast is het opvallend dat zo'n relatief kleine plaats een goed aangeschreven regioziekenhuis binnen z'n grenzen kent. Baarn kent een bloeiend sportverenigingsleven en ook op cultureel gebied is er altijd wat te beleven in de Speeldoos of Huis Groeneveld.

Gevarieerd woningaanbod
Baarn heeft een gevarieerde woningbestand aan eengezinswoningen, appartementen en villa's. Het meest bekend zijn de fraaie villawijken in Hoog-Baan, het Prins Hendrikpark en het Pekingpark. Hier staan de gevarieerde monumentale villa's, de bungalows, de Baarnse villa's met veelal een serre uit de periode 1905 tot 1925 en de dertiger jaren woningen, soms afgewisseld met moderne bebouwing. Daarnaast zijn er ook prettige naoorlogse woonwijken met een gevarieerd aanbod aan eengezinswoningen, allen gesitueerd op loop- of fietsafstand van het centrum met de bijbehorende voorzienigen. Met name rond het dorpscentrum staan relatief vrij veel kleinschalige appartementengebouwen, welke voornamelijk door het oudere woonpubliek worden bewoond.

Baarn een plaats om van het leven te genieten
Wij zijn enthousiast over onze woonplaats, waar ons hele team woont en werkt. Wij willen u graag van dienst zijn om ook uw woonwensen in ons mooie dorp te realiseren. Loop eens vrijblijvend bij ons binnen om u te oriënteren, maar maak vooral gebruik om tijdens uw bezoek de bijzondere sfeer van Baarn te proeven. Een sfeer die menig passant steeds weer verbaast.

www.baarn.nl