Het taxeren van onroerende zaken is een belangrijk onderdeel van ons werk. Een taxatie is vaak nodig bij de financieringsaanvraag voor de aankoop van een woning.

Vrijwel alle geldverstrekkers eisen tegenwoordig een zogenaamd gevalideerd taxatierapport: hierbij wordt de taxateur gecontroleerd door meestal het NWWI (het Nederlandse Woning Waarde Instituut). Deze taxatierapporten zijn zeer uitgebreid en bevatten ondermeer informatie over de bestemming, bodemgesteldheid, fundering, onderhoudssituatie, afmetingen, kadaster, eigendomssituatie en marktwaarden van min of meer vergelijkbare objecten. Willem Prins is aangesloten bij het NWWI en kan daardoor dergelijke taxaties uitvoeren.

Het uitvoeren van zo’n NWWI taxatierapport is maatwerk; de kosten van het rapport hangen dan ook af van de opdracht en het object: welke prijsklasse, wel of geen verbouwing meenemen, is er een meetrapport en is het wel of geen appartement. In het geval van een appartement dient de taxateur de volgende stukken te ontvangen: de splitsingsakte en het regelement, de laatste notulen en financiële stukken van de VVE, het meerjarenonderhoudsplan ( MJOP ). Meestal heeft de makelaar-verkoper deze stukken, maar wanneer de taxateur deze zelf op moet vragen kan dit leiden tot een verhoging van het tarief.  Wij mogen taxeren binnen een straal van 20 km rond ons kantoor.
U kunt bij ons altijd vrijblijvend een offerte vragen voor een NWWI-taxatie.

De bijdrage aan het NWWI bedraagt per taxatie € 45,98- incl. 21% btw. Dit bedrag betaalt de taxateur aan het NWWI en wordt doorbelast aan de opdrachtgever van de taxatie.

Na uw schriftelijk opdracht maken wij zo snel mogelijk een afspraak voor de opname van de woning en werken daarna het taxatierapport uit. Na goedkeuring door het NWWI gaat dit taxatierapport rechtstreeks digitaal naar u of naar de door u opgegeven geldverstrekker.

Klik hier voor de aanvraag van een offerte voor een taxatieopdracht van het NWWI


www.taxateur-info.nl